Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Supersnel internet voor Helmond

Op 27 februari beslist de gemeenteraad of er in Helmond glasvezel wordt aangelegd. Stemt de gemeenteraad in,  dan krijgt heel Helmond binnen 3 jaar supersnel internet. De gemeente gaat er dan zelf voor zorgen dat overal glasvezel wordt aangelegd. En niet, zoals nu, alleen maar in een paar wijken en op de industrieterreinen.

Snel internet tegen betaaldbare prijzen
De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening zoals bijvoorbeeld riolering. Iedereen moet gebruik kunnen maken van heel snel internet en tegen betaalbare prijzen. Op dit moment kunnen we in Helmond met de bestaande kabels nog redelijk uit de voeten. Maar op korte termijn wordt dat anders. Vooral zorg op afstand vraagt om een snelle en uitgebreide internetvoorziening. Ideaal voor mensen, die ondanks beperkingen en medische problemen zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Met de nieuwe techniek is ook gratis Wifi mogelijk op straat en in openbare gebouwen.

Open voor alle diensten
Het is de bedoeling dat het een open glasvezelnetwerk wordt. Elk bedrijf of instelling, die digitale diensten aanbiedt, kan er straks gebruik van maken. Inwoners kunnen dan kiezen uit talrijke producten, van televisiezenders en telefoon tot medische hulp en bewaking. De gemeente wil de glasvezelkabels graag aanleggen samen met marktpartijen op dit gebied. Maar alleen als die partijen instemmen met de belangrijkste eisen, te weten aanleg over de hele stad en open voor alle diensten en producten. Als niet aan die eisen wordt voldaan, dan neemt de gemeente het heft in eigen handen.

Meer informatie
We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Meer informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden vindt u op www.helmond.nl/glasvezel.

 


Bron: Gemeente Helmond

Members en partners van Peelland Business Plaza

  • Aldi Schrijft
  • EHBHV Opleidingen
  • hier uw logo
  • Brabant Autolease
  • Interim Credit Control
  • Digendo B.V.
Profiteer van de voordelen als member van Peelland Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente Helmond
DecoWish
Voordeel op Internet